
Om Sjömagasinet
Sjömagasinet är vackert beläget vid Göteborgs hamninlopp och har ett förflutet sedan 1775 som Ostindiska Kompaniets lagerhus. Magasinet har sedan tagits i anspråk av både tulltjänstemän och lotsar. Men mest känt har Sjömagasinet blivit för den fantastiska kokkonsten signerad av flera välkända krögare.
Leif Mannerström
Ulf Wagner & Gustav Trägårdh
Därefter tog Ulf Wagner och köksmästaren Gustav Trägårdh över och satte sin prägel på restaurangen. Nu tillkom bland annat en ny nivå på vinkällare genom deras intresse för Chablis och Champagne. Restaurangen frodades och många var det som återkom gång på gång. Bland gästerna märks Bruce Springsteen med följe som alltid ser till att göra ett besök när de är i stan.
Jennie Selin & Mats Sjölander
År 2021 var det dags för en ny generation att ta över det anrika magasinet. Med krögarna Mats Sjölander och Jennie Selin skrivs nu ett nytt kapitel i lagerhusets historia. Mats & Jennie har en lång historia från finkrogar runt om i Sverige och med ett brett kontaktnät inom skrået är de självklara fanbärare av Sjömagasinets stolta tradition.
Jennie & Mats vision är att skapa en modern gastronomisk totalupplevelse med utgångspunkt i de bästa råvarorna från havet tillsammans med noggrant utvalda drycker. Allt i en mer stimmig och varm atmosfär med hjärtlig servering.
Mats Sjölander
Från och med den 20 juli 2025 tog Mats Sjölander själv över Sjömagasinet och driver det vidare i den fortsatt härliga atmosfären.
