Våra öppettider: Tisdag - fredag 11:30-23:00 Lördag och söndag 13:00-23:00

Om Sjömagasinet

Sjömagasinet är vackert beläget vid göteborgs hamninlopp och har ett förflutet sedan 1775 som Ostindiska Kompaniets lagerhus. Magasinet har sedan varit tagits i anspråk av både tulltjänstemän och lotsar. Men mest känt har Sjömagasinet blivit för den fantastiska kokkonsten signerat av flera välkända krögare.

Leif Mannerström

Med Leif Mannerström vid rodret tog Sjömagasinet en naturlig plats bland göteborgska toppkrogar. Hemligheten var hans genuina fokus på fisk- och skaldjur. Leif arbetade med stor kärlek och en stor  portion göteborgsk humor.

Ulf Wagner & Gustav Trägårdh

Därefter tog Ulf Wagner och köksmöstaren Gustav Trägårdh över och satte sin prägel på restaurangen. Nu tillkom bland annat en ny nivå på vinkällare genom deras intresse för chabli och champagne. Restaurangen frodades och många var det som återkom gång på gång. Bland gästerna märks Bruce Springsteen med följe som alltid ser till att göra ett besök när de är i stan.

Jennie Selin & Mats Sjölander

2021 är det nu dags för en ny generation att ta över det anrika magasinet. Med krögarna Mats Sjölander och Jennie Selin skrivs nu ett nytt kapitel i lagerhusets historia. Mats & Jennie har en lång historia från finkrogar runt om i Sverige och med ett brett kontaktnät inom skrået är han en självklar fanbärare av Sjömagasinets stolta tradition.
 
Jennie & Mats vision är att skapa en modern gastronomisk totalupplevelse med utgångspunkt i de bästa råvarorna från havet tillsammans med noggrant utvalda drycker. Allt i en mer stimmig och varm atmosfär med hjärtlig servering. Du är varmt välkommen att uppleva det nygamla Sjömagasinet!
Jennie Selin och Mats Sjölander - Sjömagasinet

Fira påsk på Sjömagasinet

Vi har öppet alla dagar från lunch.

Utöver vår utsökta à la carte-meny, har vi glädjen att presentera en buffé som är överflödande med påskens alla läckerheter.  Vårt festligt dekorerade hus skapar den perfekta atmosfären för att välkomna våren och fira påskens glädje. Vi ser fram emot att fira påsk med er.

Vi dukar upp vår buffe fram till 17.00