Våra öppettider: Tisdag - fredag 11:30-23:00 Lördag och söndag 13:00-23:00

Köksbordet på Sjömagasinet

Köksbordet, en helhetsupplevelse där mat och dryck samspelar och till synes komplicerade rätter förklaras, tillagas och avnjuts tillsammans. Allt vid Sjömagasinets agaspis där allt kan hända.

1. Avsmakning och öppning av tre olika ostrontyper: Speciales,  plats rondes, fines de claire

Vi pratar om och går igenom skillnader och orsaker. En ögonöppnare för de flesta

2. Råstekta havskräftor, backtimjan och noilly-prat

En ovanlig beredningsmetod för de flesta, bereds tableside och  serveras ur pannan vid bordet. Här är doften halva upplevelsen, absolut magisk. Tillsammans med en lätt mandelpotatiscréme och vinaigrette med tomater och gräslök.

3. Hel vildfångad piggvar(4-5kg) kokt i court bouillon, löjromshollandaise, grönsaker och dillkokt potatis

Havets drottning i rejält format, presenteras, tillagas och  trancheras vid bordet. Löjromshollandaise bereds intill där vi noggrant går igenom stegen för ett lyckat resultat.

4. Flamberade crepes Suzette, Tahiti vaniljglass

En av de största klassikerna, flamberas och förklaras vid bordet. Vi går igenom vaniljsorterna och deras särarter.

Till detta serveras passande viner till de olika rätterna. 

Är du intresserad av detta, kontakta:

Jennie Selin

Telefon: 0709-78 10 06
Email: Jennie.selin@sjomagasinet.se

Fira påsk på Sjömagasinet

Vi har öppet alla dagar från lunch.

Utöver vår utsökta à la carte-meny, har vi glädjen att presentera en buffé som är överflödande med påskens alla läckerheter.  Vårt festligt dekorerade hus skapar den perfekta atmosfären för att välkomna våren och fira påskens glädje. Vi ser fram emot att fira påsk med er.

Vi dukar upp vår buffe fram till 17.00