Köksbordet på Sjömagasinet
Köksbordet, en helhetsupplevelse där mat och dryck samspelar och till synes komplicerade rätter förklaras, tillagas och avnjuts tillsammans. Allt vid Sjömagasinets agaspis där allt kan hända.
1. Avsmakning och öppning av tre olika ostrontyper: Speciales, plats rondes, fines de claire
Vi pratar om och går igenom skillnader och orsaker. En ögonöppnare för de flesta
2. Råstekta havskräftor, backtimjan och noilly-prat
En ovanlig beredningsmetod för de flesta, bereds tableside och serveras ur pannan vid bordet. Här är doften halva upplevelsen, absolut magisk. Tillsammans med en lätt mandelpotatiscréme och vinaigrette med tomater och gräslök.
3. Hel vildfångad piggvar(4-5kg) kokt i court bouillon, löjromshollandaise, grönsaker och dillkokt potatis
Havets drottning i rejält format, presenteras, tillagas och trancheras vid bordet. Löjromshollandaise bereds intill där vi noggrant går igenom stegen för ett lyckat resultat.
4. Flamberade crepes Suzette, Tahiti vaniljglass
En av de största klassikerna, flamberas och förklaras vid bordet. Vi går igenom vaniljsorterna och deras särarter.
Till detta serveras passande viner till de olika rätterna.
Är du intresserad av detta, kontakta:
Jennie Selin
Telefon: 0709-78 10 06Email: Jennie.selin@sjomagasinet.se